Τα ομοιοπαθητικά σκευάσματα αντιμετωπίζουν καταστάσεις σοκ, φόβου, κατάθλιψης.

Πολλοί άνθρωποι, υπό το βάρος και των γεγονότων που συμβαίνουν γύρω μας ή γίνονται γνωστά από την τηλεόραση και τα ΜΜΕ, υποφέρουν από κατάθλιψη, φόβο, ακόμα και τρόμο που δεν μπορούν να ελέγξουν και να διαχειριστούν. Τα ομοιοπαθητικά σκευάσματα είναι ιδανικά στην αντιμετώπιση τέτοιων καταστάσεων, με την επίγνωση φυσικά ότι χρειάζεται ένα ικανό χρονικό διάστημα για να επενεργήσουν.

Άρνικα

Το πρώτο ομοιοπαθητικό φάρμακο για την αντιμετώπιση κάθε είδους σοκ -σωματικού, πνευματικού, συναισθηματικού- είναι η arnica. Από ένα χτύπημα στο κεφάλι μέχρι κάποια είδηση που προκαλεί βαθιά ταραχή ή θλίψη, η arnica είναι το ιδανικό φάρμακο τόσο γι’ αυτόν που υποφέρει όσο και για τους ανθρώπους που τον περιβάλλουν.

Ακόνιτο

Το ακόνιτο είναι επίσης εξαιρετικό στη θεραπεία του σοκ, ειδικά όταν αυτό συνοδεύεται από μεγάλο φόβο και το πρόσωπο που τον βιώνει είναι εξαιρετικά ανήσυχο και φοβάται ότι μπορεί να πεθάνει. Ενδείκνυται επίσης σε περιπτώσεις που κάποιος έχει χάσει τον έλεγχό του, βηματίζει πάνω-κάτω και χειρονομεί βίαια ή ακόμα και όταν καταρρεύσει. 

Ignatia

Είναι το πρώτο φάρμακο που χορηγείται σε κάποιον ο οποίος βιώνει μεγάλη θλίψη, ιδιαίτερα όταν αυτή συνοδεύεται από υστερία, ανεξέλεγκτο κλάμα και άγχος. Άλλες περιπτώσεις που συνιστάται η ignatia είναι η απροθυμία επικοινωνίας, η εσωστρέφεια και η απομόνωση από τον κόσμο.  

Natrum Muriaticum

Χορηγείται σε ανθρώπους που βιώνουν επί μεγάλο χρονικό διάστημα τις επιπτώσεις μιας θλίψης που τους υπερβαίνει. Το συγκεκριμένο άτομο βρίσκεται συνήθως σε βαριά κατάθλιψη και δεν μπορεί να απαλλαγεί από επώδυνες μνήμες. Τέτοια άτομα συνήθως δεν δέχονται λόγια παρηγοριάς, προτιμώντας να μένουν μόνα τους, υποφέροντας και κλαίγοντας. Το  Natrum Muriaticum χορηγείται συχνά όταν μετά από ένα τρομερό σοκ η Ignatia δεν επενεργεί αποτελεσματικά.

 
Πηγή: http://www.naturalnews.com

 

Αυτές οι πληροφορίες έχουν αποκλειστικά ενημερωτικό χαρακτήρα και δεν αποτελούν ιατρικές συμβουλές. Η δημοσίευση των πληροφοριών αυτών δεν συνιστά άσκηση της ιατρικής ή της ομοιοπαθητικής και δεν υποκαθιστούν τις συμβουλές του γιατρού σας ή του θεραπευτή σας.